Ei enää paristojen vaihtoa – uutuuskaukosäädin varustettu aurinkokennolla

Digi · Tim Isokivi

Paristojen vaihtaminen kaukosäätimiin on sekä vaivalloista että ympäristöä kuormittavaa. Nyt Samsung on lanseerannut kaukosäätimen, jonka ansiosta paristojen vaihtelusta tehdään historiaa varsin yksinkertaisella tavalla.

Samsungin Eco Remote Control lanseerattiin samaan aikaan yhtiön vuoden 2021 4K ja 8K QLED -televisiomallien kanssa. Kyseessä on kaukosäädin, jonka kuvaillaan vähentävän vuodessa muovijätettä tuhansilla kiloilla. Kaukosäätimessä on 31 grammaa muovia, josta 28 prosenttia on Samsungin mukaan kierrätettyä polyeteenitereftalaattia.

Eco Remote Control toimii perinteisten paristojen sijaan aurinkovoimalla. Sen ei tarvitse yhtiön lupausten mukaan pelätä menettävän virtaansa pimeimpänäkään vuodenaikana, sillä aurinkovirran väitetään riittävän jopa kauhden vuoden ajan ennen kuin se vaatii täyden uudelleenlatauksen. Mikäli kaukosäädin täytyy ladata nopeasti, onnistuu se The Verge -sivuston mukaan laitteen pohjasta löytyvän USB-liitännän avulla.