Teini yritti poliisia karkuun – mopoauton lyhyt pakomatka päättyi ojaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisilaitos kertoo 15-vuotiaan mopoautoilijan yrittäneen ajaa poliisia karkuun Nurmeksessa sen minkä kevyestä nelipyörästään pääsi. Kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytyskäskyä Huuhdintiellä tiistai-iltana kello 20:17.

– Hän käytti paetessaan kovimmillaan nopeutta 79 km/h sekä kevyenliikenteenväylällä että Huuhdintiellä nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h. Nelipyörä ajautui Alatien risteyksessä penkan läpi ojaan, poliisit paljastavat.

Kuljettaja pakeni poliisia juosten, mutta hänet saatiin hetken kuluttua kiinni. Henkilöllä oli matkustajana toinen henkilö. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä nelipyörä olisi vaatinut isomman luokan ajokortin kuin mitä kuljettajalla oli.