Äänestys: Suomen paras hotelliaamiainen löytyy Jyväskylästä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ihmiset haluavat hotellilomalle myös koronan aikakaudella. Vaikka loma rajoittuisikin pelkästään omassa huoneessa rentoutumiseen ja ulkoiluun, koetaan aamiainen edelleen tärkeänä osana hotellilomaa. Hotelliaamiainen on usein loman kohokohta ja paras aloitus päivään.

Ruoka- ja ravintomedia Toptaste pyysi lukijoitaan äänestämään Suomen parasta hotelliaamiaista. Voittajaksi valikoitui Hotelli Yöpuu, Jyväskylästä. Aamiaisella on tarjolla joka päivä kylmiä herkkuja noutopöydästä, kuten tasokkaita leikkeleitä, juustoja, jugurtteja sekä hedelmäsalaattia. Aamiaiselta löytyy myös talossa leivotuilla juureen tehtyjä leipiä ja sämpylöitä sekä karjalanpiirakoita, uuniohrapuuroa ja marinoituja Päijänteen pikkuahvenia.

– Oma aamiaiskokki valmistaa lämmintä aamiaista kuten munakasta mieleisillä täytteillä, munakokkelia tai pekonia. Vuodenajasta riippuen on aamiaisella tarjolla muun muassa vispipuuroa, riisipuuroa, raparperikeittoa, tuoreita mansikoita ja herneitä, Toptaste kertoo.

1. Hotelli Yöpuu, Jyväskylä

2. Sokos Hotel Torni, Tampere

3. Hotelli Verso, Jyväskylä

4. Sokos Hotel Seurahuone, Lahti

5. Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

6. Lapland Hotel Bulevard, Helsinki

7. Hotel Kämp, Helsinki

8. Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä

9. Clarion Hotel, Helsinki

10. Radisson Blu, Oulu