Tulvan keskelle joutunut perhe pelastui nokkelasti – kiinnittivät älypuhelimen droneen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Neljä aikuista ja yksi vauva joutuivat taannoin vaaralliseen tilanteeseen, josta he kuitenkin selvisivät nokkeluutensa ansiosta. Ryhmä jäi jumiin tulvan keskelle voimakkaiden sateiden yllätettyä heidät Australian Queenslandin erämaaassa.

Blencoe Fallsin vesiputousta katsomassa olleen ryhmän auto jäi jumiin, eivätkä he kyenneet soittamaan paikalle apua huonon kentän vuoksi. Vaarallisen tulvan varaan joutumisen riski oli todellinen. Retkeilijät saivat kuitenkin yön tunteina idean saada puhelimelle lisää kenttää nostamalla sen korkeammalle mukanaan olleen dronen avulla.

Suunnitelma toimi, ja älypuhelin kykeni lähettämään hätäviestin viranomaisille dronen kuljetettua sen tarpeeksi korkealle. Ryhmä pelastettiin lopulta paikantamalla heidän GPS-koordinaattinsa. Paikallisen pelastuslaitoksen aluepäällikkö James Gegg kertoo ABC-uutissivustolle ryhmän olleen erittäin iloinen pelastajien saapumisesta, ja hän kuvailee pulaan joutuneita retkeilijöitä sekä onnekkaiksi että fiksuiksi suunnitelmansa ansiosta.