Kakadu käskytti koiraa – haukkui kuin oikea koira

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Papukaijat ovat hyvin älykkäitä lemmikkilintuja ja tunnettuja muun muassa siitä, että ne oppivat matkimaan ihmisten puhetta ja jopa lauluja. Nyt videolla nähdään eräs neuvokas kakadu, joka on oppinut matkimaan toisen eläimen ääntelyä.

Huvittavalla YouTube-videolla nähdään tilanne, jossa kakadu yrittää saada väsyneen koiraystävänsä nousemaan ylös. Lintu yrittää ilmeisesti käskyttää koiraa leikkimään, mutta koira on liian uupunut reagoidakseen. Kakadu ääntelee koiralle sen omalla kielellä ja haukkuu äänekkäästi koiran edessä, mutta se ei jaksa siitä huolimatta nousta.

Ilman videokuvan näkemistä katsoja voisi pelkän äänen perusteella luulla, että kyseessä on haukkuva koira. Kakadu on oppinut matkimaan ystävänsä ääntä ja haukkumista, mutta ei siitä huolimatta tunnu saavan koiralta minkäänlaista reaktiota aikaiseksi.