New York Times jakoi matkavinkkejä – Suomen Turku pääsi listalle!

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomi ja muut Pohjoismaat ovat kasvattaneet viime vuosina suosiota maailman kansalaisten matkakohteiden joukossa. Suomessa viehättävät etenkin eksoottinen ilmapiiri ja kulttuuri, neljä vuodenaikaa, puhdas luonto ja maan edustyksellisyys.

Koronaviruspandemia on pysäyttänyt maailman matkailun lähes täysin. Nyt maailman suurimpien sanomalehtien joukkoon kuuluva New York Times on listannut 52 kohdetta, jonne ihmisten kannattaa matkustaa pandemian jälkeen. Suomen Turku on yksi listan kohteista.

Tohtoriopiskelija Avanti Chajed kertoo, että hän rakastui Turun kaupunkiin ensimmäisenä päivänä siellä ollessaan. Turku on Suomen vanhimpia kaupunkeja, mutta panostanut samalla nykyaikaiseen palvelutarjontaan. Saaristo ja luonto lisäävät nautintoa. Lehdelle ehdotettiin yli 2.000 kaupunkia.

– Kävelin Aura-joen yli kulkevan sillan yli – oli aurinkoista, ja koulut eivät olleet vielä aivan alkaneet, joten jokirannan nurmialueilla oli ihmisiä. Muistan ajatteluni: ”Haluan elää täällä ikuisesti”, Chajed perusteli.