Pingviiniä muistuttava lintu salamatkusti Suomeen – sai hoitoa Korkeasaaren Villieläinsairaalassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Korkeasaaren Villieläinsairaalaan toimitettiin viime viikolla lintu, joka muistuttaa etäisesti pingviiniä. Kyseessä on kuitenkin rahtilaivan mukana maahan tullut etelänkiisla. Lintu sai ulkonäkönsä vuoksi kutsumanimekseen Pingu.

– Tämä kovasti pingviiniä muistuttava mustavalkoinen potilas tuotiin Korkeasaaren Villieläinsairaalaan torstaina. Se oli löydetty istuskelemasta Vuosaaren satamaan Iso-Britannian suunnalta tulleen rahtilaivan kannelta. Laji tunnistettiin etelänkiislaksi, joita pesii Suomenlahdella joitakin kymmeniä yksilöitä. Itämeren eteläosissa, esimerkiksi Gotlannin lintusaarilla, laji on yleisempi ja Atlantilla pesii vielä oma alalajinsa, eläintarha kirjoittaa Facebookissa.

Hyväkuntoinen lintu vapautettiin lyhyen hoitojakson jälkeen luontoon. Se rengastettiin ja vapautettiin Palosaaren etelärannassa. Lintu löytänee muita etelänkiisloja. Se todennäköisesti piti laivalla ainoastaan pienen lepohetken.

– Näin talvisin etelänkiisloja liikkuu ravinnon perässä Suomenlahdella, joten kalaisien aterioiden lisäksi tämä laivamatkustaja löytää halutessaan myös lajitovereidensa seuraa.

https://www.facebook.com/korkeasaarenelaintarha/posts/3647619128619996