Samsung esitteli tulevaisuuden robottiavustajan – siivoa kotisi ja tarjoilee viiniä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-korealainen teknologiajätti Samsung on kehitellyt robottia, joka toimii todellisena kodin hengettärenä. Tekoälyllä varustettu robotti kykenee suorittamaan monenlaisia erilaisia kodin askareita.

Samsung esitteli pressitilaisuudessaan henkilökohtaisena avustajana toimivaa Bot Care -robottia ja kodin töissä avustavaa Bot Handy -robottia. Bot Care huolehtii käyttäjän aikatauluista, ja sitä voi käyttää esimerkiksi videopuheluiden soittamiseen sekä vastaanottamiseen. Bot Handy puolestaan kykenee esimerkiksi keräämään pyykit, täyttämään tiskikoneen, siivoamaan ja jopa tarjoilemaan ihmisille viiniä.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, onko Bot Handy todellinen myyntiin tulossa oleva tuote, vai tuleeko se jäämään konseptin tasolle. Samsung ei ole nimittäin paljastanut esimerkiksi robotin mahdollista hintaa ja julkaisupäivää. The Verge -sivuston mukaan Samsung on kuitenkin tuomassa vielä tämän vuoden puolella myyntiin kehittyneen JetBot 90 AI+ -robotti-imurin.