Talvi yllätti espanjalaiset – Madridin kaduilla puhkesi lumisota

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen leveysasteilla lumen satamiseen on jo totuttu, mutta esimerkiksi Espanjan Madridissa kinosten ilmestyminen maahan on harvinaisempaa. Nyt seudulla melko harvinainen sääilmiö on johtanut spontaaniin ilotteluun.

Madridin keskustassa todistettiin lauantaina yllättävää tilannetta. Plaza de Callao -aukiolle kokoontuneet ihmiset aloittivat spontaanisti lumisodan heittelmällä toisiaan maahan sataneesta lumesta muovaamillaan palloilla. Tilanne näytti tuottavan riemua koronan vuoksi kärsineiden espanjalaisten keskuudessa, ja videot näystä levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa.

Filomena-myrskyn myötä Espanjassa satoi eniten lunta jopa 50 vuoteen. Yllättävällä lumimyräkällä oli kuitenkin myös synkempi puoli. Talviset olosuhteet aiheuttivat Espanjassa lukuisia onnettomuuksia, ja Time-lehden mukaan Filomena-myrsky on vaatinut maassa neljä kuolonuhria.