Älykoiranluukku lanseerattiin – avataan älypuhelinsovelluksella

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhä useammista päivittäisessä käytössä olevista esineistä ja laitteista löytyy äly-etuliitteellä varustettuja moderneja versiota. Nyt aikaisemmin muun muassa älykkään autotallin oven kehitellyt Chamberlain Group -yhtiö on luonut älykoiranluukun.

Älykoiranluukku on kehitelty helpottamaan esimerkiksi kissojen ja koirien omistajien arkea. Oveen asennettavaa MyQ Pet Door -luukkua voidaan ohjailla älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Kissan tai koiran voi siis päästää sisälle tai ulos pelkällä lnapin painaluksella.

MyQ Pet Door on CNet-sivuston mukaan myös varustettu suoraa videokuvaa taltioivalla kameralla ja mikrofonilla. Sen voi myös yhdistää erityiseen kaulapantajärjestelmään, jonka avulla lemmikki pääsee sisään tai ulos silloin kun se itse haluaa. Aivan kevyimmän kukkaron omistaville lemmikinomistajille koiranluukku ei tosin välttämättä sovellu, sillä sen hinta on Yhdysvalloissa lähes 2 500 euroa.