Hollywood-legenda Robert Redfordin poika kuoli syöpään 58-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Robert Redfordin ohjaajana työskennellyt poika James on kuollut. Hän oli menehtyessään 58-vuotias.

James Redford kuoli sappitiesyöpään, joka diagnosoitiin hänellä viime marraskuussa. Ohjaaja oli tuolloin odottamassa maksasiirrännäistä. Uutisen paljasti Jamesin vaimo Kyle Redford, joka kuvaili aviomiehensä eläneen kauniin sekä vaikuttavan elämän ja olleen monien rakastama.

James Redford muistetaan hyväntekijänä ja ympäristöaktivistina, jonka ohjaamat dokumenttielokuvat käsittelivät usein yhteiskunnallisia asioita. Esimerkiksi Jamesin esikoisohjaus, The Big Picture: Rethinking Dyslexia, käsitteli lasten ja nuorten lukihäiriöitä ja niihin suhtautumista. Happening: A Clean Energy Revolution -elokuvan aiheena oli puolestaan uusiutuva energia.

James Redfordin isä, Robert Redford on pitkän linjan Hollywood-näyttelijä ja ohjaaja. Hänet tunnetaan elokuvista kuten Presidentin miehet, Butch ja Kid – auringonlaskun ratsastajat, Puhallus ja Captain America: Winter Soldier.