Kaupungin alta löydettiin 1800-luvulla käytetty olutluola

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Missourissa sijaitsevasta Saint Louisista on tehty yllättävä löytö. Paikallisen siirtolapuutarhan alapuolella sijaitsee vuosikymmenien ajan koskemattomana ollut luola, jota käytettiin aikoinaan oluen ja muiden alkoholijuomien säilytykseen.

Viime vuonna Benton Parkin alapuolelta löydettyä luolaa tutkittiin reikien kautta sinne lasketuilla kameroille. Tutkijoille kävi ilmi, että luolaa oli käytetty 1800-luvulla oluen säilytykseen. Oluen lisäksi luolassa säilytettiin viiniä, kasvatettiin sieniä ja sitä käytettiin jopa yhteisön kokoontumistilana.

– Täällä sijaitsi lukuisten luolien ansiosta Saint Louisin panimokeskittymä. Tämä todella antaa meille mahdollisuuden olla yhteydessä menneisyyden kanssa ja toivon mukaan astella puutarhaan, jota ei ole avattu yli 100 vuoteen, kaupunginvaltuutettu Dan Guenther kuvaili UPI-uutissivuston mukaan.