Mies soitti The Beatlesia kalimballa – koira asettui kuuntelemaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metallisilla koskettimilla varustettu puinen lauta on kaupalliselta nimeltään kalimba. Alkuperäisesti afrikkalainen sormipiano on tunnettu myös nimillä mbira, likembe ja sanza. Soittimen ääni on pehmeän miellyttävä.

Kun kalimbamestari alkoi soittaa instrumentillaan The Beatlesin kuuluisaa Here Comes the Sunia, saapui koira kuuntelemaan musiikkia. Nettivideolla nähdään, kun eläin kävelee suoraan soittajan eteen ja näyttää nauttivan kalimban äänestä. Samainen eläin esiintyy myös muilla saman artistin videoilla.

Here Comes the Sun -kappale on sen sijaan lokakuussa vuonna 1969 ilmestynyt George Harrisonin sävellys, josta on tullut yksi The Beatlesin kuuluisimmista biiseistä. Se ilmestyi Abbey Road -levyllä. Kalimba antaa biisiin rentouttavan väreen.