Norwegian-lentoyhtiö talousvaikeuksissa – lopettaa kaukolennot

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Halpalentoyhtiö Norwegian on monien muiden matkailualan toimijoiden tavoin ajautunut vakaviin talousvaikeuksiin koronakriisin vuoksi. Nyt yhtiö on ilmoittanut karsivansa reittejään ankaralla kädellä.

Norwegianin hallitus on ilmoittanut lopettavansa kokonaan kaukolennot. Jatkossa yhtiö tulee keskittymään lyhyempiin lentoihin Pohjoismaiden ja Euroopan sisällä. Norwegian suunnittelee operoivansa vuonna 2020 Euroopan sisäisillä reiteillä 50 kapeaurinkokoneella ja kasvattavansa koneiden määrää ensi vuonna noin 70 kappaleeseen.

Norwegian kuvailee tiedotteessaan lyhyiden lentojen olleen aina yhtiön selkäranka ja keskittyvänsä jatkossa niihin liiketoimintamallinsa perustana. Yhtiön kaikki Boeing 787 Dreamliner -laajarunkokoneet ovat olleet poissa käytöstä maaliskuusta 2020 saakka. Kaukolennoille liput jo ostaneisiin asiakkaisiin tullaan Norwegianin mukaan olemaan suorassa yhteydessä, ja maksetut matkat tullaan korvaamaan.