Pelastakaa Lasten joulukeräyksellä ennätystulos – apua 45 000 suomalaiselle lapselle ja nuorelle

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaiset perheet tarvitsevat apua. Koronavuosi on kurittanut monen taloutta tai mielenterveyttä. Pelastakaa Lasten Anna lahjaksi tulevaisuus –joulukeräykseen lahjoitettiin ennätykselliset lähes 2,9 miljoonaa euroa.

– Suomessa eli vuonna 2019 yli 120 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Koronakriisi lisäsi vuoden 2020 aikana entisestään lasten ja lapsiperheiden taloudellista ahdinkoa. Irtisanomisten, lomautusten ja yrittäjien kohtaamien vaikeuksien takia taloudellisiin vaikeuksiin joutui viime vuonna myös niitä perheitä, joilla ennen koronakriisiä asiat olivat hyvin. Koronakriisi kuormitti erittäin vahvasti myös lasten, nuorten ja vanhempien henkistä hyvinvointia, Pelastakaa Lapset ry tiedottaa.

Lahjoitusten avulla voidaan auttaa noin 45.000 lasta ja nuorta Suomessa. Perheille jaetaan muun muassa tukea harrastuksiin ja koulunkäyntiin. Perheille jaetaan ruokalahjakortteja ja tarjotaan keskusteluapua netissä. Lapsille ja nuorille järjestetään myös erilaista tukiperhe- ja kummitoimintaa.