Uudeksi Jeesukseksi julistautunut kulttijohtaja pidätettiin Venäjällä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Venäjän Itä-Siperiassa todistettiin taannoin massiivista ja muutenkin erikoista poliisioperaatiota. Viranomaiset nimittäin pidättivät Sergei Torop -nimisen miehen, joka väittää olevansa uudestisyntynyt Jeesus.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n aseistetut joukot suorittivat helikoptereiden siivittämän ratsian Sergei Toropin Krasnojarskissa sijaitsevalle asutukselle. Pidätettyä kulttijohtajaa tullaan syyttämään laittoman uskonnon perustamisesta ja rahan huijaamisesta seuraajiltaan, joita kohtaan hänen epäillään myös harjoittaneen henkistä väkivaltaa.

Seuraajiensa Vissarioniksi kutsuma Sergei Torop työskenteli aikoinaan liikennepoliisina, mutta työnsä menettämisen jälkeen hän koki vuonna 1989 hengellisen heräämisen. Jeesuksen reinkarnaatioksi itseään kuvaileva mies perusti kristinuskon opeista ammentavan Viimeisen testamentin kirkko -nimisen lahkon. Kultilla on Siperian erämaassa 20 asutusta, joissa asuu noin 4 000 Toropin seuraajaa.

Toropin lisäksi poliisit pidättivät hänen oikeaksi kädeksi kutsutun Vadim Redkinin ja toisen avustajan, Vladimir Vedernikovin. The Moscow Times -lehden mukaan Viimeisen testamentin kirkko on ilmoittanut seuraajamääränsä kasvaneen merkittävästi koronapandemian myötä.