Kokkolaan uusi festivaali – ensi kesän tähtikaartia julkaistiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen syntyy ensi kesänä uusi festivaali, kun Kokkolan uudessa tapahtumapuistossa järjestetään 30.-31. heinäkuuta ensimmäistä kertaa Kokkolan Viinijuhlat. Tänään ensimmäiset esiintyjänsä julkaissut tapahtuma odottaa uuteen tapahtumapuistoon 10 000 juhlijaa oheistapahtumineen.

Kokkolan Viinijuhlat marssittaa esiintymislavalle ruotsalaisen kasarijyrän, sillä pääesiintyjänä nähdään Europe. Suomalaisista tähdistä lavalle nousevat Arttu Wiskari, Apocalyptica, Reino Nordin, Erin, Elastinen, Ida Paul & Kalle Lindroth, Samuli Edelmann, Ressu Redford, One Violin ja J. Karjalainen. Järjestäjien mukaan lisää artistijulkistuksia on vielä tulossa.

– Olemme kasanneet Kokkolan Viinijuhlien ohjelmaa kokkolalaisten ja keskipohjalaisten esittämien toiveiden ja mieltymysten pohjalta. Julkaisemme lisää artisteja kevään aikana, tässä vaiheessa paljastamme kuitenkin jo että luvassa on pääesiintyjätason lisäyksiä, promoottori Tommi Mäki kertoo.

Osana festivaalialuetta nähdään Vaasa Festivaleilta tuttu ja hyväksi havaittu Wine & Food Tasting Village, jossa tullaan näkemään kotimaisia ja kansainvälisiä laatuviinimerkkejä. Tasting Villagen yhteistyökumppanit julkaistaan kevään ja alkukesän 2021 aikana. Tavoitteena on rakentaa tapahtumasta Keski-Pohjanmaan suurin festivaalitapahtuma. Kokkolan Viinijuhlien järjestämisestä vastaa Nordic Live Productions Oy.