Nainen julistettiin kuolleeksi vuosia sitten – yrittää yhä todistaa olevansa hengissä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ranskan Loiressa asuva Jeanne Pouchain sai vuonna 2017 kuulla yllätyksekseen olevansa virallisesti kuollut. 58-vuotias nainen on yrittänyt viimeiset kolme vuotta todistella, ettei näin ole. Kuoliaaksi julistetuksi tuleminen on aiheuttanut hänelle lukuisia vaikeuksia.

Epätavallisen tapauksen taustalla on siivousfirman omistaneen Pouchainin ja entisen työntekijän välinen oikeuskiista. Pouchainin mukaan entinen työntekijä oli väittänyt hänen kuolleen oikeudessa, ja oikeuden uskoneen häntä. Ex-työntekijän asianajajan mukaan Pouchain olisi puolestaan itse lavastanut oman kuolemansa ja näin ollen itse syypää sotkuunsa

Kuoliaaksi julistamisen seurauksena Pouchain ei ole esimerkiksi voinut käyttää hänen ja aviomiehensä yhteistä pankkitiliä. Naisen auto on takavarikoitu, eivätkä esimerkiksi hänen henkilöllisyyskortti, ajokortti, sairasvakuutus ja muut viralliset asiakirjat ole enää voimassa.

– Minulla ei ole henkilöllisyyspapereita, ei vakuutusta, en voi todistaa pankeille olevani hengissä… En ole mitään, Jeanne Pouchain avautui The Guardian -lehden mukaan.