Donald Trump poistui Valkoisesta talosta viimeisen kerran presidenttinä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen valta vaihtui 20. tammikuuta 2021. Maan kaikkien aikojen kohutuimpiin valtiojohtajiin lukeutuva Donald Trump poistui virasta, minkä myötä vaalit marraskuussa voittanut Joe Bidenin astui maan uudeksi presidentiksi.

Donald Trump nähtiin keskiviikkona poistumassa Valkoisesta talosta viimeistä kertaa presidenttiytensä aikana. Kävellessään Marine One -helikopteriin hänen kuultiin toivovan, että jäähyväiset tulisivat jäämään lyhyiksi. Yhdysvaltojen väistyvillä presidenteillä on ollut tapana osallistua uuden presidentin virkaanastujaisiin, mutta Trump ilmoitti jättäytyvänsä pois tilaisuudesta.

Trump jatkoi helikopterin kyyditsemänä virkansa läksiäisiin Joint Base Andrews -tukikohtaan Marylandiin. Siellä Trump piti lyhyen puheen, jossa väistyvä presidentti ilmoitti hänen ja kannattajiensa taistelleen viimeiseen saakka. Independent-lehden mukaan tilaisuuden lopuksi kuultiin vielä Trumpin tilaisuuksissa aikaisemminkin soinut Village People -yhtyeen hitti Macho Man.