Hevikitaristi pidätettiin kongressin mellakkaan osallistumisesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen pääkaupungissa todistettiin 6. tammikuuta mellakkaa, jonka osallistujat muun muassa tunkeutuivat luvattomasti maan kongressitaloon. Mellakointiin osallistuneiden joukossa oli lukuisia julkisuuden henkilöitä. Yksi heistä oli power metal -yhtye Iced Earthin kitaristina tunnettu John Schaffer.

John Schaffer on sittemmin pidätetty Indianan osavaltiossa. Häntä syytetään TMZ-sivuston mukaan lukuisista rikoksista, kuten väkivaltaisesta käytöksestä, kongressitaloon tunkeutumisesta väkivalloin ja häiriökäyttäymisestä. Hänen kerrotaan olleen yksi mellakoijista, jotka suihkuttivat poliisia kohti karhujen karkottamiseen tarkoitettua pippurisumutetta.

Donald Trumpin kannattajana julkisuudessa tunnettu John Schaffer oli yksi lukuisista henkilöistä, jotka nimettiin Washingtonin mellakkaan osallistuneiksi pian tapahtumien jälkeen. Hän on Iced Earth -yhtyeen perustaja ja pääsääntöinen kappaleiden tekijä. Yhtye julkaisi tapauksen julki tulemisen jälkeen tiedotteen, jossa he kertoivat etteivät he hyväksy tai tue 6. tammikuuta Yhdysvaltojen kongressitaloon tunkeutuneiden toimia.