Tarjoilija pelasti lapset väkivaltaiselta isäpuolelta – avuntarve selvisi nokkelalla keinolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Floridassa asuva tarjoilija on julistettu sankariksi autettuaan perheväkivallasta kärsinyttä 11-vuotiasta poikaa. Mrs. Potato -ravintolassa työskentelevä Falvaine Carvalho oli saanut selville lapsen avuntarpeen nokkelalla tavalla.

Mrs. Potato -ravintolassa oli asioinut perhe, jonka pojalla Flavaine Carvalho huomasi näkyviä mustelmia. Perheen isä ei ollut antanut pojan tilata lainkaan ruokaa. Carvalho ymmärsi jonkin olevan pielessä ja näytti pojalle vanhempien selän takaa lappua, johon hän oli kirjoittanut ”Do you need help?, eli ”Tarvitsetko apua?”.

Lapsi oli nyökännyt Carvalholle nähtyään viestin, ja tarjoilija soitti hätänumeroon. Viranomaisten haastatellessa poikaa hän kertoi isäpuolensa muun muassa pidelleen häntä käsiraudoissa, lyöneen häntä luudalla, roikottaneen häntä ylösalaisin ovesta ja pitäneen häntä nälissään rangaistuksena. Lääkärin tarkastuksessa pohalta löydettiin lukuisia mustelmia, ja hänet todettiin yhdeksän kiloa alipainoiseksi.

11-vuotiaan pojan isäpuolta syytetään nyt lapsen pahoinpitelystä ja äitiä lapsen laiminlyönnistä. Lapsi ja hänen neljävuotias sisarensa ovat parhaillaan lastensuojelun huostassa. Rikospoliisi Erin Lawler kertoo CNN-uutissivustolle olevan todennäköistä, ettei lapsi olisi säilynyt hengissä pitkään ilman Flavaine Carvalhon nopeaa ja nokkelaa toimintaa.