Tutkijat tekivät sensaatiolöydön: ”Suurin maalla liikkunut eläin”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Paleontologit ovat löytäneet Argentiinasta valtavan kokoisen dinosauruksen jäänteitä. Neuquënin maakunnasta löydettyjen, 98 miljoonaa vuotta vanhojen luiden uskotaan kuuluneen suurimmalle maalla liikkuneelle eläimelle.

Löytyneiden fossiloitunieden luiden joukossa oli 24 hännän nikamaa ja osia lantioluista. Ennestään tuntemattoman lajin edustajaksi epäillyn dinosauruksen uskotaan kuuluneen titanosauruksiin, suurikokoisten ja pitkäkaulaisten sauropodien ryhmään. Dinosaurus saattoi olla jopa suurempi kuin yli 37 metrin pituiseksi kasvanut ja jopa 80 tonnia painanut patagotitan.

-Dinosaurus oli valtava. Odotamme löytävämme lisää luurangon osia tulevien tutkimusretkien aikana. Silloin voimme sanoa varmuudella, kuinka suuri se todella oli, paleontologi Alejandro Otero kuvaili CNN-uutissivustolle.