Hämmästyttävä video – muusikko soittaa pilliä kuin huilua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muutamien senttien arvoinen mehupilli voi kuulostaa miltei samalta, kuin satojen eurojen hintainen soitin. Näin ainakin siinä tapauksessa, jos pilliä sattuu käsittelemään taitava multi-instrumentalisti.

Viraalina levinneellä videolla edesmennyt tanskalaismuusikko Peter Bastian esittelee taitojaan mehupillillä. Mies puhaltaa pilliin ja näppäilee sitä sormillaan, saaden muovisen kapistuksen kuulostamaan todelliselta huilulta tai puhallinsoittimelta.

Vuonna 2017 kuollut Peter Bastian tunnettiin Tanskassa monitaiturina, Bazaar-yhtyeen jäsenenä. Hänet myös lyötiin vuonna 1998 ritariksi. Mehupillivideo julkaistiin Youtubessa alun perin jo vuonna 2017, mutta se on viime viikkoina aiheuttanut uudelleen hämmästystä sosiaalisessa mediassa.