Sunrise Avenuen jäähyväiset siirtyvät jälleen: ”Samalla paluukiertueemme”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä muusikoista Samu Haber on jo siirtynyt

soolouralle. Hänen suomenkielistä musiikkiaan on jo julkaistu, kun Enkelten kaupunki -single näki päivänvalon marraskuussa. Haberin supermenestynyt yhtye Sunrise Avenue on jättänyt jo pitkään jäähyväisiä, mutta heikoin tuloksin.

Yhtyeen lopettamisesta kerrottiin joulukuussa 2019, jolloin yhtye julkaisi viimeisen kappaleensa ja kiertueensa päivät. Sitten alkoi kuitenkin koronakriisi, joka on siirtänyt jäähyväisiä. Eilen yhtyeen viimeistä kiertuetta siirrettiin jälleen, ja nyt sen on määrä alkaa lokakuussa 2021 Leipzigissa. Helsingin osalta aikataulu ei muutu.

Yhtye laskee jo itsekin leikkiä hämmentävällä tilanteelle, sillä kiertueen siirtymisestä kertovan ilmoituksensa yhteydessä Sunrise Avenue totesi turneen olevan ainoa, joka on samaan aikaan sekä jäähyväiskiertue että paluukiertue.

Huippusuositun Sunrise Avenuen keulakuvana tunnetuksi tullut Haber luotsasi yhtyeensä 17 vuoden aikana ainutlaatuiseen menestykseen. Erityistä suosiota viime vuosina Haber on nauttinut saksankielisessä Euroopassa, missä hän on hurmannut Voice of Germany -ohjelman tähtivalmentajana.