Huijari onnistui höynäyttämään lehteä – esiintyi suosikkinäyttelijänä haastattelussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laajalevikkeinen yhdysvaltalainen nuortenlehti Seventeen julkaisi taannoin Netflixin Riverdale-sarjaa tähdittävän Lili Reinhartin haastattelun, jossa oli kuitenkin yksi merkittävä ongelma. Haastattelun antaja ei todellisuudessa ollut Reinhart itse. Asialla oli taitava huijari.

Seventeenin haastattelussa Lili Reinhartina esiintynyt henkilö oli muun muassa tehnyt paljastuksia Riverdalen tulevista jaksoista ja vihjannut sen uusista juonikuvioista. Lopulta kävi ilmi, ettei haastattelun antaja ollut 24-vuotias tähti itse. Seventeen ilmoitti poistaneensa haastattelun sivuiltaan nopeasti pahoitellen virhettä.

Seventeen-lehden toimitus kertoo tiedotteessa pyrkivänsä pitämään huolen, ettei valehaastatteluja pääse jatkossa läpi faktantarkastuksen seulasta. Buzzfeed-sivuston mukaan huijari oli mitä ilmeisimmin esiintynyt myös Lili Reinhartin tiedottajana. Näyttelijän itsensä mukaan valehaastattelussa ei sanottu mitään epäasiallista, mutta hän halusi silti nostaa tapauksen esille Instagram-tarinoissaan.