1,4 suomalaisen Facebook-käyttäjän puhelinnumeroita kaupitellaan netissä

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina Suomessa ja Euroopan unionissa on kiinnitetty entistä enemmän huomiota ihmisten yksityisyyden suojaan ja verkkopalvelujen tietoturvaan. Vastaamon taannoinen tietomurto osoitti, että alalla riittää vielä paljon tekemistä. Nyt Motherboard uutisoi, että verkossa kaupitellaan parhaillaan jopa 500 miljoonan Facebook-käyttäjän puhelinnumeroita.

Motherboardin mukaan myynnissä on tietoja 19 eri maan käyttäjiltä. Suomessa Iltalehti uutisoi, että myynnissä olevista puhelinnumeroista lähes 1,4 miljoonaa kuuluu suomalaisille käyttäjille. Vuotaneita puhelinnumeroita kaupitellaan Telegram-palvelussa, jossa niihin voi kohdistaa myös hakuja käyttäjien puhelinnumeroiden ja Facebook-tunnusten mukaan.

Nyt kaupiteltavat puhelinnumerot ovat muutaman vuoden takaa, mutta Hudson Rock -yhtiön tietoturva-asiantuntija Alon Galin mukaan ne aiheuttavat silti riskin käyttäjille. Motherboardin mukaan puhelinnumerot ovat peräisin aikaisemmasta Facebook-palvelun haavoittuvuudesta, joka mahdollisti palvelussa salaiseksi määriteltyjen puhelinnumeroiden vuotamisen. Facebook korjasi kyseisen haavoittuvuuden elokuussa 2019.