HBO kehittää Harry Potter -televisiosarjaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

J.K. Rowlingin Harry Potter -kirjasarjan maailmaan saatetaan pian sukeltaa televisioruuduilla. Harry Potter -aiheisen televisiosarjan on paljastettu olevan suunnitteilla yhdysvaltalaiselle HBO Max -palvelulle.

Harry Potter -sarjan suunnitelmien kuvaillaan olevan vielä varhaisessa vaiheessa, eikä toistaiseksi esimerkiksi tiedetä olisiko kyseessä uusi filmatisointi kirjasarjasta vai esimerkiksi jatko-osa niiden juonelle. Potentiaalisten käsikirjottajien kanssa on kuitenkin jo käyty neuvotteluja. HBO Max ja tuotantoyhtiö Warner Bros. ovat toistaiseksi kiistäneet huhut Harry Potter -sarjasta, mutta monet eri lähteet ovat Variety-lehden mukaan vahvistaneet projektin olevan työn alla.

Kilpailu suoratoistopalveluiden välillä käy kuumana, ja Harry Potter -sarja olisi HBO Max -palvelulle vahva myyntivaltti esimerkiksi Marvel ja Star Wars -sarjoja esittävää Disney Plus -palvelua vastaan. Harry Potter lukeutuu kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin kirjasarjoihin yli 500 miljoonan kirjan maailmanlaajuisilla myyntilukemilla. Myös kirjoihin pohjautuva elokuvasarja oli suuri menestys, sillä se on tuottanut yhteensä yli kahdeksan miljardia dollaria.