Robottikoira on varustettu tekoälyllä – tunnistaa ihmisten tunteita ja reagoi niihin

Digi · Tim Isokivi

Koda-yhtiö on kehitellyt futuristisen, koiraa muistuttavan robottilemmikin. Kehittyneen tekoälynsä ansiosta kyseessä ei ole pelkkä lelu tai koriste, vaan sen on tarkoitettu antamaan ihmisille todellista seuraa oikeiden lemmikkien tavoin.

Tekoälyn ansiosta Kodan robottikoira kykenee tunnistamaan ihmisten tunteita, kuten onnea ja surua. Ajan myötä se oppii myös reagoimaan ja vastaamaan omistajiensa tunteisiin parhaalla tavalla. Robottikoira kykenee myös lohkoketjuun perustuvan keinoälyn avulla myös oppimaan uusia taitoja ja ratkaisemaan haastavaksikin kuvattuja ongelmia.

Sulavaliikkeisen Kodan robottikoiran päässä, sivuilla ja takana on 3D-syvyyskamerat, minkä lisäksi se otsassa on kuvien ottamiseen kykenevä 13 megapikselin kamera. Robotin kuvaillaan CNet-sivuston mukaan toimivan tarvittaessa niin lemmikkinä kuin vahtikoiranakin. Sen hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa noin 37 000 – 45 000 euroa.