Tesla laittaa ratin uusiksi tulevissa autoissaan

Autot Digi · Tim Isokivi

Ratin muoto on useimmissa automalleissa pysynyt pitkälti vakiona vuosikymmenten ajan. Nyt sähköautovalmistaja Tesla on kuitenkin laittamassa ratin uusiksi Model S ja Model X -malliensa uusissa ajoneuvoissa.

Varrettomaksi kuvailtu, miltei nelikulmion muotoinen ratti muistuttaa ulkonäöltään ennemminkin lentokoneen ohjainta kuin perinteistä pyöreää auton rattia. Ratin uusi ulkomuoto on hieman jakanut mielipiteitä sosiaalisessa mediassa, mutta Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kuvailee sitä Mashable-sivuston mukaan suureksi edistysaskeleeksi edeltäjään verrattuna.

Tulevissa Model S ja Model X -malleissa on myös uudistettu näyttö. Pystysuuntainen näyttö on korvattu vaakasuoralla 17-tuumaisella kosketusnäytöllä. Myös etupenkkien takana on näyttö, jonka ansiosta takapenkeillä istuvat matkustajat voivat matkan aikana pelata videopelejä tai katsella videoita.