Champ ja Major -koirat muuttivat Valkoiseen taloon – tässä ovat presidentin lemmikit

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valkoisessa talossa nähdään ensi kertaa yli neljään vuoteen myös lemmikkieläimiä. Yhdysvaltojen tuoreen presidentin, Joe Bidenin koirat pääsivät nimittäin muuttamaan virallisesti Valkoiseen taloon sunnuntaina.

Joe Bidenin perheellä on kaksi saksanpaimenkoiraa, Champ ja Major. Majorin muutto presidentin virka-asuntoon on miltei historiallinen hetki, sillä kyseessä on Valkoisen talon ensimmäinen eläinsuojassa asunut rescue-koira. Tiedottaja Michael LaRosan mukaan perhe halusi asettua Valkoiseen taloon ennen koiriensa tuomista sinne.

LaRosa kertoo CNN-uutissivustolle Champin viihtyvän parhaiten koiranvuoteella takan äärellä, kun taas Major rakastaa Valkoisen talon etelänurmella juoksentelua. Valkoisessa talossa on asunut lemmikkejä lähes jokaisen Yhdysvaltojen lähihistorian presidentin kanssa, ja yleisimpiä maan presidenttien lemmiikkejä ovat olleet koirat ja kissat. Donald Trump oli poikkeus säännöstä, sillä hänellä ei ollut lemmikkieläimiä Valkoisessa talossa.