Keittiötrendit muuttuivat täysin – kylmän ja kliinisen sijaan nyt halutaan maanläheistä ja luonnollista

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Asiantuntijat kertovat ihmisten panostavan kotiinsa aiempaa enemmän. Koronavuosi sai perheet palaamaan juurilleen, ja nyt haetaan enemmän omaa tyyliä sisustuslehtien ihanteiden sijaan. Keittiö on edelleen kodin sydän.

– Yhä useammat valitsevat keittiöihin nyt luonnonläheisiä sävyjä, jotka luovat pehmeän ja rauhoittavan ilmeen koko kotiin. Luonto näkyy sävyjen lisäksi vahvasti myös materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi työtasoissa suosittuja materiaaleja ovat kivi ja kvartsi, jotka ovat niin ikään pitkäikäisiä ja kestäviä valintoja, Suomen suurimman keittiökalusteiden valmistaja Novart Oy:n Kaupallisen tuotevalikoiman johtaja, sisustusarkkitehti Eeva Kokkonen kertoo.

Hänen mukaansa keittiön värimaailma on yhä vahvempi osa koko kodin tunnelmaa ja värimaailmaa. Kokkonen muistuttaa, että arki keskittyy monessa kodissa keittiön ympärille, ja keittiön tulee palvella monia erilaisia tarpeita. Keittiössä laitetaan ruokaa ja seurustellaan, mutta myös tehdään töitä ja läksyjä. Keittiö on kodin sydän, joka määrittää koko kodin tunnelmaa vahvasti. Tämä on hyvä ottaa huomioon myös keittiön värivalinnoissa