Mökkibileistä koronaviruslinko – yli 16 altistui Lappeenrannassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo koronavirusta kantaneen henkilön osallistuneen Lappeenrannan Rauhan alueella sijaitsevassa vuokramökissä lauantaina 23. tammikuuta järjestettyihin juhliin. Hän oli ollut paikalla myöhäisillasta puoleen yöhön asti.

– Tartunnanjäljitykseen on ilmoitettu kuudentoista mökissä samalla hetkellä olleen henkilön tiedot. Vuokramökillä on kuitenkin ollut useita henkilöitä enemmän ja kaikkien altistuneiden henkilöllisyys ei ole tiedossa, sosiaali- ja terveyspiiristä tiedotetaan.

Eksotelta kehotetaan kyseisissä mökkibileissä olleita ottamaan välittömästi yhteyttä terveysviranomaisiin. Altistuksesta kulunut aika huomioiden, osa altistuneista voi olla jo oireisia. Mökkibileissä sairastuneen kanssa yhtä aikaa olleiden tulee soittaa numeroon 116 117 ja kertoa altistuksestaan. ksoten alueella on voimassa yksityishenkilöitä koskeva kymmenen hengen kokoontumisrajoitus.