Poliisi pyytää malttia liikenteeseen: ”Nopeudet on syytä pudottaa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Fintrafficin tieliikennekeskuksesta muistutetaan, että liikenteeseen on syytä varata nyt normaalia huomattavasti enemmän aikaa sekä myöskin välttää liikkumista etenkin työmatkaliikenteen ruuhka-aikoina. Voimakas lumipyry ulottuu Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Satakunnan, Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen alueille muuttaen ajokelin laajalti huonoksi.

– Nyt kannattaa lähteä tien päälle harkiten ja varata matkantekoon selkeästi normaalia enemmän aikaa. Ajokelit ovat huonot ja nopeudet on syytä tiputtaa kelien mukaiseksi ja unohtaa samalla turhat ohitukset. Myös työmatkaliikenteen aamu- ja iltaruuhkaa kannattaa välttää mahdollisuuksien mukaan, painottaa Fintrafficin tieliikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Suuret ja märät lumimassat voivat kaataa puita ajoväylille. Turvaväleillä pyritään saamaa riittävästi regointiaikaa erilaisiin yllättäviin tilanteisiin. Akuuteista poikkeustilanteista, kuten tie-esteistä, kannattaa soittaa myös aina Tienkäyttäjän linjalle puhelinnumeroon: 02002100.