Koronavuosi auttoi lapsettomuudesta kärsiviä – moni tuli raskaaksi ilman hoitojakin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet pariskunnat, joilla on haasteita saada lapsia, hakevat apua hedelmällisyysklinikoilta. Nyt tuore tutkimus on osoittanut, että yllättävän moni pariskunta on viime vuoden aikana tullut hoitojen loputtua raskaaksi luonnollisesti. Syy tähän on löytynyt siitä, että koronaviruksen vuoksi ihmiset ovat olleet enemmän kotona ja harrastaneet useammin seksiä.

Modenan yliopisto seurasi 431 pariskuntaa, jotka olivat hedelmällisyyshoidoissa. Hedelmällisyysklinikoiden vastaanotot sulkivat koronaviruspandemian alussa keväällä ovensa, minkä vuoksi pariskunnat jäivät ilman hoitoja maaliskuusta toukokuuhun. Tuona aikana yllättävän moni nainen tuli kuitenkin hoidetuista pariskunnista raskaaksi.

Daily Mail -sivuston mukaan 34 pariskuntaa, eli kahdeksan prosenttia seuratuista pareista, tuli hoitojen tauolla olemisen aikana raskaaksi. Tämä johtui yksinkertaisesti siitä syystä, että he joutuivat viettämään enemmän aikaa kotonaan yhdessä mikä oli johtanut vilkkaampaan seksielämään. Tutkijat olivat ihmeissään siitä miten monen hedelmällisyyshoitoihin hakeutuvan pariskunnan vastaus voikin löytyä siitä, että he harrastaisivat vain enemmän seksiä.