5 vinkkiä, joilla pääset eroon sokeririippuvuudesta

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Epäterveellisimmät herkut sisältävät yleensä korkean määrän joko rasvaa, sokeria tai kumpaakin. Sokerista tulee monille pakkomielle, jota on saatava päivittäin jossakin muodossa. Siitä syystä moni tekeekin jossain kohtaa elämäänsä herkkulakon.

Sokerilakko on oikein ja perusteellisesti tehtynä melko haastava, sillä moni terveellisenäkin pidetty ruoka sisältää yllättävän määrän sokeria. Nyt Suurin Pudottaja -sarjasta tunnetuksi tullut kunto-ohjaaja ja ravintoneuvoja Jillian Michaels kertoi omat vinkkinsä, joista voi olla apua sokerilakossa.

1. Onko sinulla sokeririippuvuus?Terveellinenkin ruokavalio voi sisältää sokerisia herkkuja silloin tällöin nautittuna. Mikäli sinulla ei ole oikeasti ongelmaa, mieti kannattaako sokerista tehdä sellaista.

2. Tunnista tunnesyöminenMikäli sokeristen herkkujen ahmiminen johtuu siitä, että yrität tukahduttaa surua, ahdistusta tai masennuksen oireita, kannattaa kääntyä terapeutin puoleen. Tunnesyömistä on vaikeaa saada hallintaan ilman, että kyseisiä tunteita käsitellään ammattilaisen avulla.

3. Korvaa tapa jollakin toisella tavallaAina kun mielesi tekee syödä herkkuja, soita ensin ystävälle, vastaa pariin sähköpostiin tai käy kävelyllä korttelin ympäri. Yleensä noin 10 minuutin harhautus auttaa unohtamaan koko mieliteon.

4. Älä osta herkkuja kotiinEt voi syödä mitään mitä ei kotoasi löydy. Älä osta kaupasta herkkuja kotiin äläkä käy kaupassa nälkäisenä.

5. Riippuvuuden ja tavan rikkominen vie aikaaYleensä tapasyömisestä pääsee eroon noin kuukaudessa. Ennen sitä houkutukset ovat kuitenkin jokapäiväisiä.