Ensi tiistai on virallinen Kalakeittopäivä – kokeile uudenlaisia versioita klassikon sijaan

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kansallista kalakeittopäivää vietetään joka vuosi helmikuun toisena tiistaina. Perinteiset kermainen ja kirkaslieminen keitto ovat klassikoita, mutta kokeilla voi myös vaikkapa tomaattista bouillabaissea tai kookosmaidosta makua saavaa aasialaishenkistä keittoa.

Kalakeittopäivällä on joka vuosi ollut oma teemansa, joka tällä kertaa on Kotikeittiön kalakeitto. Teeman kunniaksi Pro Kala järjesti myös kotikokeille suunnatun reseptikilpailun, jossa etsittiin Vuoden kalakeittoa. Voittajaksi kruunattiin kukkakaali-siikakeiton resepti.

– Monet tekevät tällä hetkellä etätöitä. Kalakeitto on nopea valmistaa ja siksi se sopii lounasruoaksi mainiosti. Monet keitot vielä vain paranevat, kun niitä lämmittää uudestaan myöhemmin, joten soppaa kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, vinkkaa Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen.