Optisesta harhasta nettihitti – liikkuuko metsässä mies vai jotain muuta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Silmiä ja aivoja on yllättävänkin helppo huijata. Lukuisat viraalina internetissä levinneet optiset harhat ovat osoittaneet, kuinka helposti jokin asia voi nopealla vilkaisulla näyttää joltain aivan muulta.

Nyt hämmästystä on aiheuttanut Twitterissä levinnyt talvinen optinen illuusio. Wired-lehden päätoimittaja Nicholas Thompson jakoi tilillään kuvan, joka saattaa hämätä silmiä hauskalla tavalla. Siinä esiintyvä hahmo ei ole sitä, miltä se ensi näkemältä voi näyttää.

Kuva näyttää nopealla vilkaisulla esittävän lumisessa metsässä poispäin kamerasta juoksevaa miestä. Tarkemmin katsottuna tulee kuitenkin selväksi, että hahmo on todellisuudessa kuvaaja kohti juokseva tumma koira. Osa kuvaa katselleista tosin kertoi luulleensa hahmoa myös karhuksi ja jopa myyttiseksi isojalaksi.