Paavia kehotettiin muuttamaan ruokavaliotaan – syö liikaa pastaa ja pizzaa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Paavi Franciscus saattaa joutua hillitsemään pastaruokien syömistä. Katolisen kirkon hengellinen johtaja on nimittäin kärsinyt terveysongelmista, joiden uskotaan johtuvan hänen hiilihydraattipitoisesta ruokavaliostaan.

Franciscuksella on diagnosoitu iskias, minkä vuoksi häntä on kehotettu laihduttamaan vähintään 1,8 kiloa. Paavia on kehotettu vähentämään pastan ja pizzan syöntiä ja lopettamaan kokonaan kakulla herkuttelu. Lääkärit ovat ohjeistaneet Franciscusta syömään runsaasti hiilihydraatteja sisältävien ruokien sijaan aterioillaan hedelmiä, kasviksia, kalaa ja oliiviöljyä sekä pienen annoksen riisiä.

Iskias on aiheuttanut paaville selkäkipuja, joiden vuoksi hänen täytyi esimerkiksi taannoin istua tapaamisessaan kardinaalien kanssa. Mikäli Franciscus ei onnistu pudottamaan painoaan, saattaa hän TMZ-sivuston mukaan joutua leikkaukseen vaivansa vuoksi.