Peruspäivä Lahdessa – näpistelijän hallusta löytyi nyrkkirauta, kaasusumutin ja huumausaineita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisilaitos kertoo, että kiristyvä pakkanen on hiljentänyt öisiä poliisitehtäviä laitoksen alueella. Paavolan Citymarketissa jäi kuitenkin kiinni näpistelijä, joka oli anastanut vaatteita ja kuulokkeita yhteensä noin sadan euron arvosta.

– Miehen hallusta löytyi myös epäiltyjä huumausaineita, nyrkkirauta ja kaasusumutin. Miestä epäillään huumausainerikoksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta, ampuma-aserikkomuksesta ja näpistyksestä, poliisit kertovat.

Näpistelijät aiheuttavat vuosittain miljoonien tappiot kaupan alalle. Yleisimpiä lienevät niin sanotut kaljavarkaat, joissa henkilö näpistää muutaman euron arvoisia juomia. Niistä tulee loppujen lopuksi kaikkine kuluineen kalliita kauppiaalle ja yhteiskunnalle.