Hurja kaksintaistelu videolle – ilves ja kalkkarokäärme ottivat mittaa toisistaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnon keskellä nähdään toisinaan hurjiakin eloonjäämiskamppailuja eri eläinlajien kesken. Taannoin eräässä luonnonpuistossa tallentui videolle pienen ilveksen ja myrkyllisen käärmeen välinen yhteenotto.

Riistakameran Kalifornian Angelesin kansallispuistossa lokakuussa ikuistaman videon alussa nähdään metsässä yksinään harhaileva ilves, joka törmää pian vaaraan. Kissaeläin on löytänyt kalkkarokäärmeen, jota se alkaa uhmakkaasti läpsiä tassuillaan. Ilves ei suostu jättämään matelijaa rauhaan, jolloin käärme valmistautuu puremaan sitä.

Ilves selviytyy kuitenkin hurjasta kamppailusta voittajana. Kissaeläin onnistuu upottamaan kyntensä kalkkarokäärmeen nahkaan, ja saa matelijan lopulta hengiltä puremmalla sitä tiukasti niskasta. Pieni ilves juhlistaa vielä lopuksi voittoaan piehtaroimalla maassa.