Koira matkii miehen aivastusta – suloinen tilanne videolla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että haukotus tarttuu hyvin herkästi ihmiseltä toiselle. Haukotuksen on huomattu tarttuvan myös osalle lemmikeistä. Nyt videolla nähdään kuitenkin koira, joka aivastaa aina omistajansa jälkeen.

Mies on kuvannut videolle neljävuotiasta ranskanbulldoggiaan Chapoa, joka aina pyrkii matkimaan häntä. Eräänä päivänä mies huomasi, että koira matkii myös miehen aivastuksia, minkä vuoksi hän päätti kuvata yhden tilanteen videolle.

Aivastuksella ihmisen elimistö yrittää päästä eroon nenän ärsykkeistä, kuten pölystä tai flunssaviruksesta. Aivastaminen on siis refleksi, minkä vuoksi sitä onkin hyvin vaikeaa matkia. Videolla nähtävä ranskanbulldoggi onnistuu siinä kuitenkin uskomattoman helposti.