Salaliittoteoreetikko pyysi anteeksi Anderson Cooperilta: ”Anteeksi, että luulin sinun syövän vauvoja”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetissä levinnyt hurja salaliittoteoria syyttää Donald Trumpin vastustajia muun muassa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä, saatananpalvonnasta ja jopa kannibalismista. Nyt eräs entinen salaliittoteoreetikko on pyytänyt anteeksi televisiotähti Anderson Cooperilta korkealentoisten perättömien väitteiden jakamisesta.

CNN-kanavan televisiotoimittaja Anderson Cooper haastatteli erikoislähetyksessä australialaista Jitarth Jadedaa, joka kertoi olleensa salaliittoihin uskovan joukon jäsen aina viime vuoteen saakka. Cooper muun muassa tivasi mieheltä uskoiko tämä todella demokraattipuolueen johdon ja lukuisten Hollywood-tähtien olevan lasten verta juovia saatananpalvojia.

– Anderson, uskoin sinun olevan ja haluaisin pahoitella asiaa nyt. Anteeksi, että luulin sinun syövän vauvoja, Jadeda avautui.

Jadedan mukaan näihin salaliittoteorioihin uskovat ovat viime aikoina myös epäilleet Anderson Cooperin olevan robotti. Mies kertoi uskoneensa salaliittoteorian johtohahmon olleen armeijan tiedustelupalvelun leivissä ja työskennelleen viisiulotteisille ja lintumaisille sinisille avaruusolioille. Jadeda kertoo päätyneensä niin syvälle salaliittoteorioiden mustaan aukkoon, että hän käytännössä valitsi mihin kertomuksiin halusi uskoa.