Ilouutisia! Koronakriisi lisäsi kotimaisen ruoan myyntiä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Koronaviruksessa on ollut se hyvä puoli, että suomalaiset ovat palanneet juurilleen. Perhe, koti ja ravinto ovat olleet keskiössä. S-ryhmästä kerrotaan, että viime vuosi kasvatti merkittävästi kotimaisen ruoan myyntiä.

– S-ruokakauppojen myyntidatasta selviää, että esimerkiksi kotimaisen kalan myynti kasvoi viime vuonna 20 prosenttia ja kotimaisen lihan kymmenen prosenttia, Suomen Osuuskauppojen keskuskunta uutisoi.

Kuluttajille tuotteen kotimaisuus merkitsee esimerkiksi luotettavuutta ja hyvää laatua. Myös paikallisuus on merkittävä trendi, joka korostuu erityisesti leipomotuotteiden kaltaisissa tuoreissa elintarvikkeissa. Jokainen voi pyytää omaa kauppiastaan hankkimaan enemmän paikallisia tuotteita valikoimiinsa ja äänestää omilla ostotottumuksillaan.