Venäläisiä houkutellaan jäätelöllä koronarokotukseen

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien muiden maiden tavoin myös Venäjällä aloitettiin taannoin koroarokotteen antaminen maan kansalaisille. Maassa käytössä on paikallinen Sputnik V -rokote. Taannoisen kyselyn mukaan vain 38 prosenttia venäläisistä on ilmaissut halukkuuteensa ottaa vastaan rokotuksen.

Nyt moskovalaisia on houkuteltu ottamaan koronarokotteen jokseenkin erikoisella tavalla. Punaisella aukiolla sijaitsevassa ostoskeskuksessa rokotteen ottaneille tarjotaan ilmaista jäätelöä. Bloomberg-lehden mukaan rokotteen ottaa ostoskeskuksessa päivittäin noin 300 ihmistä.

Vaikka monissa maissa koronarokotteista on pulaa, on Moskovassa tilanne päinvastainen. Maan viranomaisten tavoitteena on rokottaa 60 prosenttia venäkäisistä kuuden kuukauden aikana. Toistaiseksi maassa on annettu päivittäin noin 66 000 rokoteannosta.