Euroopan vanhin ihminen selvisi koronasta – viettää jo 117. syntymäpäiväänsä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka vanhukset kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään, ei covid-19 -tauti aiheuta aina merkittäviä terveyshaittoja ikääntyneimmille. Nyt Euroopan vanhimmaksi ihmiseksi julistetun 116-vuotias ranskalaisnunnan on paljastettu selvinneen koronatartunnasta ongelmitta.

Vuonna 1944 sisar Andre -nimen käyttöön ottaneella Lucile Randonilla todettiin 16. tammikuuta koronatartunta. Nunnan iästä huolimatta hänellä ei ilmennyt edes covid-19 -taudin oireita. Muista Toulonissa sijaitsevan vanhainkodin asukkaista karanteenia viettänyt sisar Andre on nyt julistettu täysin parantuneeksi taudista.

Sainte Catherine Laboure -vanhaninkodin tiedottaja kuvailee sisar Andrea erittäin onneekkaksi. Sokea nunna viettää torstaina 117. syntymäpäiväänsä. Merkkipäivää tosin juhlistaa tänä vuonna tavanomaista pienempi määrä juhlavieraita pandemian vuoksi, uutisoi Reuters.