Toimittaja paljasti vaaralliset trendit TikTokissa – laihuutta mitataan kuulokejohdoilla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Women’s Health -lehden toimituksessa aiemmin työskennellyt journalisti Danae Mercer on omistanut hänen Instagram-kanavansa positiivisen minäkuvan sanansaattamiselle. Nainen esittelee myös säännöllisesti sitä miten erilaisilta tavalliset vartalot saadaan kuvissa näyttämään valaistuksen, muokkausohjelmien ja kuvakulmien ansiosta, minkä vuoksi kuviin ei aina kannata luottaa.

Nyt Danae Mercer on halunnut tuoda esille TikTok-sovelluksessa näkemiään huolestuttavia trendejä, jotka ovat alkaneet leviämään etenkin nuorten keskuudessa. Mercerin mielestä TikTokin toiminta on epäilyttävää, koska ylläpito voi poistaa epäsoveliaana sisältönä videot, jossa normaali- ja ylipainoiset ihmiset esiintyvät bikineissä. Laihuutta ihannoivia julkaisuja ei kuitenkaan koskaan poisteta.

Danae Mercer on kerännyt Instagram-kanavallaan julkaisemaansa videoon huolestuttavia sisältöjä, joissa TikTok-käyttäjät ihannoivat laihuutta, jakavat laihdutusvinkkejä ja rohkaisevat toisiaan hoikkuutta mittaaviin haasteisiin. TikTokissa on suurta suosiota saanut muun muassa haaste, jossa naisten vyötärön ympärysmitan sopivuutta testataan kiertämällä korvakuulokkeiden piuha vyötärön ympärille.

https://www.instagram.com/p/CK1RIKSJy6e/