Halsey kritisoi Instagram-filttereitä: ”Ihmiset pettyvät oikeaan ulkonäköönsä”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laulajatähti Halsey paljasti hetki sitten olevansa raskaana. 26-vuotias tähti odottaa esikoistaan uuden poikaystävänsä Alev Aydinin kanssa. Nyt nainen on pohtinut sosiaalisessa mediassa filtterien käyttämistä ja kuvien muokkaamista.

Halsey kertoi uskovansa, että jatkuva oman kuvansa katsominen erilaisten kuvanmuokkausfilttereiden läpi täytyy olla omalle mielenterveydelle haitallista. Nainen itse on joutunut oppimaan sinuiksi hänen ulkonäkönsä kanssa, koska hän ei pysty koskaan vaikuttamaan esimerkiksi paparazzien nappaamiin kuviin tai kuvakulmiin.

Halsey on kertonut Daily Mail -sivuston mukaan olevansa uupunut nykypäivään ja siihen miten täydellinen oma ulkonäkö pitäisi sosiaalisessa mediassa olla. Tähti uskoo, että nuorten aivot vaurioituvat siitä kun he joutuvat jatkuvasti pettymään omaan ulkonäköönsä tuijotettuaan kasvojaan ensin kuvanmuokkausohjelmien läpi.

Halsey on pohdinnoissaan oikeassa, sillä myös psykologit ovat huomanneet sen, että jatkuva kuvien muokkaaminen luo yhä suuremman raon nuorten todellisen minän ja sosiaalisessa mediassa esiintyvän minän välille. Omien muokattujen kuvien ja oman pelikuvan välinen suuri ero voi alkaa vaikuttamaan aivoihin. Se voi edesauttaa vääristyneen minäkuvan muodostumista ja aiheuttaa niin ahdistusta, masennusta kuin syömishäiriöitäkin.