Superharvinainen keltainen hummeri hämmästyttää – sai nimen Banana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Merestä pyydystetään toisinaan hummereita, jotka hämmästyttävät niiden epätavallisen värityksen ansiosta. Nyt ihmetystä on herättänyt keltaisen värinen äyriäinen. Ravustajan pyydykseen päätynyt hummeri sai ulkomuotoonsa sopivan nimen.

Keltaisen hummerin pyydysti ravustaja Marley Babb Yhdysvaltojen Mainen rannikon tuntumassa. Pataan äyriäinen ei tule päätymään, sillä Babb lahjoitti sen Uuden-Englannin yliopistolle. Hummeri sai erikoisen värinsä ansiosta nimen Banana, eli Banaani.

Bananan keltainen väri johtuu sen kuoren pigmenttipoikkeamasta. Keltaisen hummerin pyydystämisen todennäköisyys on vain noin yksi 30 miljoonasta. Maailmalta kantautuu toisinaan tapauksia, joissa pyydyksiin on tarttunut muun muassa sinisiä, oransseja ja jopa sini-vaaleanpunaisia saksiniekkoja.