Venäjällä nähty sinisiä koiria – epäillään johtuvan saasteista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjän Nizni Novgorodissa sijaitsevassa Dzerzinskissä on voinut törmätä epätavalliseen näkyyn. Kaupungin alueella on liikkunut kulkukoiria, joiden turkki on sinisen värinen.

Sinisistä koirista otetut kuvat levisivät nopeasti viraalina paikallisessa VK-yhteisöpalvelussa. Koirien erikoisen värin on pelätty johtuneen kemiallisista jätteistä. Kuvien ottopaikan läheisyydessä sijaitsee kuusi vuotta sitten suljettu kemikaalitehdas, jossa valmistettiin vetysyanidia ja akryyliä.

Paikalliset viranomaiset ovat Daily Mail -lehden mukaan ilmoittaneet tutkivansa tapausta. Heidän tarkoituksenaan on vierailla hylätyllä tehtaalla ja pyydystää irrallaan liikkuvat kulkukoirat tarkistaakseen niiden voinnin. Eläinten on epäilty saaneen sinisen värityksen turkkeihinsa myrkyllisestä kuparisulfaatista.