Hans Välimäki kritisoi Sanna Marinin hallitusta: ”Kannattaa pitää mielessä ketä äänestää”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on saanut viime päivinä raskasta kritiikkiä usealta suunnalta, kun hallituksen saamattomuus koronatoimissa on johtanut ikäviin tilanteisiin. Juhlapuheita on kyllä riittänyt, mutta teot ovat loistaneet poissaolollaan esimerkiksi tapahtuma-alalla ja kulttuurin saralla. Nyt Marinin hallituksen ministeri Pekonen on suuttutanut myös ravintola-alan.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen vieraili Marja Sannikan vieraana ja esitti hämmentävän suosituksen välttää ravintoloissa asiointia. Tämä siitä huolimatta, että esimerkiksi ruokaravintoloissa koronan ei tiedetä juuri levinneen. Ravintola-alan ammattilaiset suivaantuivat hallituksen ulostulosta, ja esimerkiksi huippukokki Hans Välimäki esitti ministerille rajua kritiikkiä.

– Aino-Kaisa Pekonen (vasemmistoliitto) esitti jotain käsittämätöntä viime perjantaina 12.2.2021 Marja Sannikan ohjelmassa. Hän nimittäin kehotti aikuisia olemaan käymättä ravintoloissa reiluuden nimissä, jotta lapset voisivat harrastaa. Saman reiluuden nimissä kai minä voisi jatkaa Pekosen ideaa ehdottamalla, että älkää menkö kampaajalle tai parturiin, koska se on epäreilua meitä kaljuja kohtaan. Älkää myöskään ostako mitään kallista, koska se on epäreilua niitä kohtaan, joiden rahat ovat vähissä, Hans Välimäki kirjoittaa Instagramissa.

– Älkää missään nimessä menkö hiihtämään, koska se on epäreilua niille, keillä ei ole suksia, ruoat voisi ostaa netistä, viinit voi keittää itse netistä hankittavilla kiljupannuilla ja vaatteet neuloa itse, koska se on reilua? Aino-Kaisa Pekonen maailma on epäreilu, mutta sinulla on toki oikeus omiin mielipiteisiisi, vaikka asemasi johdosta se kuulostaakin tosi epäreilulta meitä alan yrittäjiä ja työntekijöitä kohtaan toimitusketjuista puhumattakaan, Välimäki jatkaa.

Hallitus on saanut jo aiemmin kritiikkiä siitä, ettei hallitus kykene erottamaan yökerhoja ruokaravintoloista ja pubeja tanssiravintoloista. Vastuullisena ravintola-alan ammattilaisena Hans Välimäki kertoo käyttävänsä myös jatkossa ravintoloiden palveluja mahdollisimman normaalisti niin pitkään kuin mahdollista. Hän opastaa suomalaisia pohtimaan kahdesti ketä tulevissa kuntavaaleissa äänestävät.

– Ravintola, tapahtuma- ja palvelualojen työntekijät. Kannattaa pitää mielessä lähestyvien kuntavaalien alla ketä äänestää. Pekoset ja Kiurut ovat jo pelanneet itsensä ulos. Seuraavaksi voisimme pohtia, että onko itsevaltias STMn hallintoneuvos Ismo Tuominen oikea henkilö virkaansa? Hans Välimäki kiteyttää ja käyttää muun muassa hashtagia #onkotämäreilua.